Over ons

De stichting Roggebotzand is opgericht in 2018 en verzorgt samen met haar vrijwilligers het beheer en onderhoud van de mountainbike route in Roggebotzand, gemeente Dronten. De route heeft momenteel een lengte van ca 21 kilometer en leidt over brandgangen, singletracks, door loofbossen, langs watergangen en er is gebruik gemaakt van hoogteverschillen die het bos te bieden heeft.

De stichting heeft het doel om beheren, onderhouden en optimaliseren van de MTB route incl. wandel- en looproutes in Roggebotzand, gemeente Dronten.

De MTB route zal het gehele jaar veilig te berijden zijn door mountainbikers, ongeacht leeftijd en ervaring, met respect voor overige gebruikers, flora en fauna.

De stichting Roggebotzand maakt (nog) geen gebruik van subsidies maar wordt momenteel alleen ondersteund door externe sponsoren en giften.

In de winterperiode verzorgen vrijwilligers elke 2e zaterdagochtend en in de zomerperiode elke 2e woensdagavond van de maand het onderhoud, eventuele aanpassingen en/of uitbreidingen aan de route.
Ook vrijwilliger worden bij de stichting en daarbij ook je inbreng in de aanpassingen en wijzigingen?, meld je aan via
info@roggebotzand.org of vul het contactformulier in op deze site.

Wilt u de stichting steunen, al is het met een kleine bijdrage, kijk voor de mogelijkheid op de home page onder “doneren”.

Bestuur samenstelling


Voorzitter : Hendrik Jan Roest (Head off Departement, WBR)                            
Secretaris : Herman Goulooze (Tender-EPC Manager, Volta Solar)
Penningmeester : Homme Kleine (Technisch Support Specialist, KPN)
Coördinator zorginstellingen / SSB : Erik Ruis (Jobcoach, Omega Groep)
Coördinator MTB vrijwilligers : Gert Edelenbos (After Sales BMW, Lelystad)